Kies uw bestemming:

Home Zuid Amerika Brazilië

Brazilië

Algemene informatie

Hoofdstad  Brasilia
Taal  Portugees
Religie  Rooms-katholiek
Tijdverschil  3 tot 6 uur vroeger
Beste reistijd  Mei t/m Juli
Valuta  Real (BRR)

Praktische informatie

Brazilië, het land van carnaval, voetbal, tropische stranden, samba en salsa. Toch draait het niet alleen maar om feest in Brazilië. Brazilië kent een fascinerende geschiedenis van bezettingen door de Portugezen, slavenhandel en dictatuur. Brazilië is de laatste jaren erg in opkomst, de economie groeit. Dit alles maakt Brazilië tot een ideaal vakantieland. Toch zijn er ook extreme verschillen tussen arm en rijk te vinden in Brazilië. Een groot deel van de arme bevolking leeft in sloppenwijken en kan financieel gezien nauwelijks rondkomen. Dit zorgt voor hoge criminaliteitscijfers, u moet dus wel opletten tijdens uw vakantie in Brazilië.

Op reis naar Brazilië

Voor wie op zoek is naar het bruisende Brazilië gevoel, mogen de steden tijdens de reis niet ontbreken; van de uitgelaten sfeer in Rio, tot de moderne architectuur van Brasília en de opzwepende cultuur van Salvador. De natuur is minstens zo divers als de steden, met het regenwoud van de Amazone en uitgestrekte vlaktes van moerasland en tafelgebergte. Hoe dan ook zal het een enerverend avontuur worden met veel afwisseling en grote afstanden. Brazilië is zo immens groot dat u het beste per binnenlandse vlucht tussen de verschillende bestemmingen kunt reizen.

Bruisend stadsleven

De feestelijke sfeer waar het land om bekend staat, vindt u ruimschoots terug in de grote steden. In Rio de Janeiro komen locals en toeristen samen op de beroemde stranden Copacabana en Ipanema: voetballen in het zand, surfen in de branding, of kokossap direct uit de noot drinken. De stad is er een van contrasten: chique kantoren en moderne appartementen, naast de favela's waar het arme deel van de bevolking in sloppen leeft. Hoofdstad Brasília heeft met zijn futuristische architectuur een heel andere sfeer. In de jaren '60 werd de stad heel bewust ontworpen op een centrale locatie, om een administratief netwerk te vormen. De architectuur, theaters en concertgebouwen, maken deze nieuwe stad een kort bezoek waard. Het economische hart van het land is São Paulo, de grootste stad van Zuid-Amerika. Ook hier vind u een scherp contrast tussen arm en rijk, wat in deze chaotische metropool overweldigend kan zijn. Veel reizigers gaan daarom liever naar Salvador aan de oostkust, waar de smeltkroes van indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden zich laat gelden in de uitgelaten muzikale sfeer. De trommelklanken van de bosa nova klinken door de straten en op de pleinen wordt vaak spontaan capoeira beoefend; een ritmische dans met bewegingen uit de vechtsport.

Afwisselende natuur

Brazilië beslaat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent. Geen wonder dus, dat de natuur in het land zo afwisselend is met deze grootte. Het bekendste natuurgebied is het regenwoud van de Amazone dat zich gevormd heeft rond de gelijknamige rivier. Indianenstammen leven hier op en rond het water, waarbij het belangrijkste vervoersmiddel de kano is. In de kruinen van de bomen wemelt het van het wildlife: felgekleurde vogels, vele apen, slangen en bijzondere insecten. Maar daarnaast kent Brazilië ook een regio van moerasland, de Pantanal, waar u kunt snorkelen tussen zoetwatervissen in de rivieren of per paard de uitgestrekte vlaktes verkent. Kaaimannen, capibara's en blauwe ara's zijn kenmerkend voor de streek, maar het waterrijke landschap trekt nog veel meer diersoorten aan. De Chapada Diamantina is een ruig gebied van tafelbergen en kloven van dieprood gesteente. Rivieren slepen in de loop der jaren grotten uit het gesteente waarin - met een zaklamp - sprookjesachtige landschappen te zien zijn van stalactieten en stalagmieten. Onmiskenbaar Braziliaans zijn ook de vele kilometers goudgeel zandstrand langs de hele kustlijn. Populair zijn badplaatsen als Natal en Fortaleza, maar voor wie graag iets verder kijkt dan deze toeristische trekpleisters, is de kustlijn tussen Rio en São Paulo een goed bewaard geheim: rustige baaien en nog onontdekte, groenbegroeide eilanden.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Brazilië online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen, korte reisprogramma's, kunt u zelf uw individuele rondreis samenstellen. Hierbij kunnen de reisspecialisten, die zelf in Brazilië zijn geweest, u uiteraard adviseren.

Kaart Brazilië

Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: Brazilië

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.