Kies uw bestemming:

Home Azië China

China

Algemene informatie

Hoofdstad  Peking
Taal  Chinees
Religie  Boeddhisme en Taoïsme
Tijdverschil  7 uur later
Beste reistijd  April, Mei, September & Oktober
Valuta  Yuan Renminbi (CNY)

Praktische informatie

China is het land van uitersten; van eeuwenoude tempels naar hypermoderne wolkenkrabbers en van gifgroene rijstterrassen naar drukke megasteden. Met een rondreis door China leert u het land kennen, een beetje. Het is namelijk zo groot in oppervlakte als Europa! U zult tijdens een reis van een aantal weken proeven van de cultuur en natuur, maar dan blijft er nog voldoende over om te ontdekken voor tijdens een volgende reis.

Op reis naar China

Veel reizigers beginnen de reis in Beijing en reizen dan per trein of vliegtuig naar beneden. Richting Xi’ an voor het Terracotta leger, Chengdu voor de panda’ s en Yangshuo voor de vreemd gevormde karstbergen. Of richting Lijiang en Dali voor de oude Chinese steden. Reizigers die langer de tijd hebben, combineren een route door het land soms met een aantal dagen in Tibet. Om gemakkelijk terug te vliegen naar Europa, eindigen de meeste reizigers hun reis in Hong Kong of Shanghai. Hong Kong maakt pas sinds 1997 deel uit van China. Deze kosmopolitische stad is dé stad van de skyscrapers en Chinese uithangborden. Shanghai is de stad van de tegenstellingen; oost en west, arm en rijk.

Route door China

Beijing, oftewel Peking; de hoofdstad van het land waar u zich een week zou kunnen vermaken. De Verboden Stad, de Chinese Muur, een foodsafari en shoppen, een aantal van de mogelijkheden in deze metropool. Reis met de trein (via Pingyao) naar Xi’ an om hier het Terracotta leger te zien en de verhalen te horen over de bizarre of briljante keizer die de opdracht gaf om het leger te gieten en de Chinese muur te laten bouwen. Vlieg daarna naar Chengdu om de panda’ s te ontmoeten en thee te drinken in de vele theehuizen.

Dan wordt het kiezen; gaat u direct naar het zuidoosten om de natuur te gaan ontdekken of toch door naar het zuidwesten om de oude Chinese steden in te gaan? Of allebei? Dat ligt natuurlijk aan het aantal dagen dat u wilt gaan reizen.

In het zuidwesten vindt u de steden Lijiang en Dali, bekend om de oude kern van deze steden. Dit zijn de steden die ook geliefd zijn bij de Chinese toeristen, omdat de oude waterkanalen en typische Chinese huisjes met puntige daken intact zijn gebleven. Omdat het hier druk is, raden wij u aan om de kleine steegjes net buiten het centrum op te zoek. Garantie voor stilte en foto’s van tempels zónder toeristen. Of pak de fiets en zoek de dorpen langs het meer bij Dali.

In het zuidoosten vindt u Pingyao en Yangshuo. Bij Pingyao kunt u gaan wandelen met gids bij de rijstvelden. Klimmen en dalen tussen de rijstakkers, zwaaiend naar de kleurrijke Zhuang mensen die hun ossen voortduwen door de modder. Yangshuo is het gebied van de karstbergen, waar u bamboe kunt gaan varen, fietsen en een lichtshow bekijken. Even niet reizen maar wel geniet van vakantie.

U kunt vanaf Chengdu of Xi’ an ook richting westen gaan om te paard bergen in te trekken, de helblauwe meren van Jiuzhaigou te zien of om naar Tibet te reizen. Maar het belangrijk om te bepalen hoe lang u de tijd heeft. In drie weken tijd kunt u een mooi rondje door China maken en natuur en cultuur combineren. Wilt u echter meer richting Tibet gaan dan heeft u langer de tijd nodig.

Slapen en eten in China

In China zijn er veel zakenhotels die niet sfeervol zijn, wilt u het echt China meemaken, overnacht dan in de kleinschalige traditionele hotels. Bijvoorbeeld in een hutong wijk in Beijing, midden in de groene natuur van het karstgebergte of één van de oudste Westerse hotel in de stad.

Omdat de meeste Chinezen geen Engels spreken, is het eten bestellen soms een uitdaging. Er is veel verschillend eten, van fel gekleurde drankjes en drankjes met vreemde balletjes tot verse groenten en gefrituurde insecten. Buiten de vreemde soorten zult u genoeg keuze hebben om iets uit te zoeken wat u lekker zult vinden, misschien wel Gon Bao chicken?

Deze tips geven de reisspecialisten van China online (onderdeel van Riksja Travel). Bij China online stelt u een reis samen met behulp van bouwstenen; korte reisprogramma’s waarin kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies inbegrepen zijn. Daarnaast is er voldoende vrije tijd zodat u zelf het land kan verkennen. De reisspecialisten kennen het land goed en helpen u graag bij het samenstellen van de ideale China rondreis.

Kaart China

Top 5 vakanties

U bekijkt momenteel onze top 5 vakanties met als bestemming: China

    Er zijn helaas geen vakanties gevonden!

©2011-2017 Waarwiliknaartoe.nl | Alle rechten voorbehouden.